031-24 94 31

Din bilverkstad för bilservice, bromsservice & avgasservice

Nya bilar kräver moderna reparationsanläggningar och kunnig personal. Våra fordonsmekaniker utbildas kontinuerligt för att kunna vara uppdaterade på nya bilmodeller, tekniker, verktyg och tillbehör. Hos oss är din bil är i trygga händer!

 

Underhåll och kontroll av bilen

Hos vår bilverkstad får du alltid bilservice av hög kvalité och reservdelar till bra priser, oberoende av om du har en bensin eller dieselbil. Du som smart bilägare är medveten om att regelbunden service förlänger bilens livslängd och gör ditt bilägande mer problemfritt. Vi rekommenderar att du lämnar din bil på service minst en gång om året, men en bra tumregel kan vara att kontrollera bilen inför vintern och sommaren eller innan du ger dig ut på semestervägarna.

 

Vi byter dina däck och hjul

För många är däckbytet en mindre angenäm syssla. Ofta upplevs det som både tidskrävande och tålamodsprövande. Hos oss fixar vi ditt däckbyte snabbt, säkert och bekvämt under tiden du kopplar av med en kopp kaffe.

Om du inte väljer att köra med dubbfria däck krävs två däckbyten per år. Under perioden 1:a december till och med 31 mars säger lagen att du måste ha vinterdäck på din bil. Du är tillåten att köra med dubbdäck från och med 1 oktober till 15 april och även under andra perioder om väglaget kräver det.

Bromsservice

Bilens bromsar måste fungera tillförlitligt i alla lägen, överallt. vi på Bilaircenter utför professionella bromsreparationer och bromsservice på både mekaniska och hydrauliska bromssystem och kan byta ut slitdelar som bromsbelägg, bromsskivor och bromsok. Vi gör även reparationer av säkerhetssystem som ABS, ASR och ASP.

Avgasservice

Ett nytt avgassystem resulterar ofta i att motorn arbetar mer effektivt och att bränsleekonomin blir bättre, vilket gör att avgassystemet betalar sig själv. En annan viktig aspekt är att miljöpåverkan blir mindre. Om du misstänker att ditt avgassystem läcker är det viktigt att du inte kör med det för länge utan åtgärd, eftersom avgaserna innehåller hälsovådlig kolmonoxid som ibland kan hitta in i kupén.

Bil Air Center

Klangfärgsgatan 15
426 52 Västra Frölunda

Telefon: 031-24 94 31